Fairy Tale Miss Fara: Sabtu yang Bermakna !!

Followers

Tuesday, 8 May 2012

Sabtu yang Bermakna !!

waahhhh...mesti yang tahu tersenyum,yang xtahu confirm kedut2 dahi dan kening...haha..eehhh jap..asssalammualaikum,apa khabar pembaca..(bAjet ramai follwers ...hehe).. Ok,actully last saturday i'm feel very happy...you want to know why?? sebabnya daripada pagi my activities very pack....but it best...Early in the morning i woked up like usually,i do my worked with no felling..tup tup tup finished...wahhh...huish keja rumah besa la...kemas rumah,basuh baju,sidai baju..bagi kucing makan..hurmm MASAK x for saturday...because my beloved mom dah siap masak nasi goreng..haha..memey koyang la perot tong aku nie..hihi..rupa-rupanya ada sebab mak dan kak aku nak tinggal aku..depa p mesyuarat..so,terpaksa la aku buat keja semua nie macam hari2 depa p keja la..ingatkan nak rehat tapi x...it's ok mom,hanim kn tera bab2 nie..but this time i think my plan at evening...my plan is i want go out with my BFF, itu pown kalau dapat tumpang kak aku lorr...sambil dok bt keja nie..hati nie geram..mana tak nya adek pompuan aku nie sodap dok tdoq,mana aci aku buat keja sowq2...walaupun aku x kejut,aku buat bising kat umah 2..buka radio kuat2...aku ketuk meja la...vaccum lantai tikaq semua...mmg bising la,tapi hampeh dia sedap ja tido..eerrrhhh...ok, xkesah la..2 time dia..

    Petang pulak....
aku confirm keluar dgn BFF aku nie...TUMPANG kak aku..kami keluar pergi QB..hehehe..dia dgn kawan2 dia...aku dgn BFF..siyes aku seronok sangat..dah lama aku x keluar..last keluar hari 2 awal bulan 4..skrg bulan 5..mean keluar dgn kawan2 lorr..mesti hampa teringit nak tau sapa my BFF nie...si syinat lorr...yg chubby2 tuh...tapi x sangat la..1st kami pergi TuTI FrutTi.....wwwwaaahhhhh...1st time kott,gila la nat nie,aku sayang hg..hg la kawan pertama bawa aku ke sini..(cian gila kt aku,skrg baru nak berasa...hati aku fikir nat dah pernah p...so ok la..myb dia tahu)...yg TERKEJUTNYA dia pown macam aku,xpernah p jugak..but dia x nampak terlalu excited pown..aku yg paling over..kami melangkah masuk dengan penuh tanda ??????? byk lagi la...mana xnya,kami tgok semua bnda kna bt sndri..huh,nasib ada 1 famly nie..anak2 dia kecik2 dah pandai buat sendiri ambk ais cream tuhh...caya la,aku terpekun untung budak2 nie..ok2 smbg blek,aku dgn nat nie terhegih2 la ambk cup..ps2 time aku nak tarik menatang tuh..ketaq risau semua ada,mana xnya 100g caj RM5..ckitt kott..aduhh..akhirnya dapat gak aku rasa..apa2 pown biasa ja..better beli ais cream wall yg bekas biru lagi sedap..jimat pown jimat...banyak pown banyak..haha=)




   pas2 kami jalan2 dalam QB...mesti heran,sowie la..TuTi FruTTi kat luaq QB..hehe..jalan2 dalam 2..nak beli masing2 pokai...tgok pown jadi la...hahhh..sbenarnya aku dapat RM50 sblm p QB...tiba2 mak bg byk..padahal RM10 pown dh cukup..thanks mom..last kami terbeli jugak baju..cun2 gak kn nat??haha...;) tengah syok2 pilih2...tiba2 kak aku mcj,nak makan kek x??kek!! comfirm lorr..kek bufday abg farido kwn kak ak...abg farido tuh mmg gila2 owqnya...mana xnya dgn waiter pown leh bt maen..tapi sayangnya budak 2 muda setahun dari aku..dia stdy kt uitm merbok..alahai,mula2 tgok dia tuang air kt kak ak dah terdetik nk kenal..tgok2 bawah umoq,xsyok r..tapi apa2 pown best..kami x duduk lama kt QB tuh..sebab kawan kak aku yg laen lak tgh tgu dia kt tepi pantai kt2 ctu 2..ok xpa la..pasrah ja la..selamat doit ckit..tapi nat still ikot,sbb dia fikir kawan kak aku yg tadi...tapi salah...yg x syoknya kwn kak ak yg nie..senyap ja bla kami semua duduk semeja..siyes boring...aku mana tahan beb..huhh..macam2 aku cuba nak riuhkan keadaan..tapi x berjaya..aku rasa depa 2 malu kott...malu kat aku..haha..nak gorat kak,tgok2 adek pown ada kt ctu..payah la..faham2 ja la..time last nk blek bru la sowq mamat nie jadi riuh..myb td time baru nak panas enjin kott..haha..sowie la derr...dah nk mgrb kang xsmpt lak kami smpi umah..

Malam dah datang...
huhh...comfirm la letih....tapi yg paling letih tuh...mak aku x sehat,demam...smpi la skrg..time kami keluar depa nih p kndri kat baling...mak aku nie mmg dah rasa xsedap badan panas2..last balek dari sana teros demam..cian la pulak...sebenarnya,abg aku ajak tgok wyg mid night...tapi yg masih kosong pkul 1 2 smua tuhh..mmg x la aku nk ikot..last dapat kol 10.10 pya..oleh kerana kt umah x msak,trpaksa la aku masak nasi goreng,nasib aku masak nasi tgh hari 2...la x,terpaksa p kedai..mmg rushing,sbb bt kputsn nk p tgok wyg last minit...apa2 pown ciap..tapi aku hanya smpt suap 1 sudu ja kt perot tong nie...comfirm perot gegar dalam wyg...aku,kak,abg dan kawan abg yg dkat umah tuh...tgok cte The Avengers...fuhhh mmg best..walaupon ramai gila owq kt sunway 2..senyum aku xhilang2 dari bibir..yg aku pelik 2,ramai jugak owq yg sudah berusia tgok wyg midnight punya..myb xmampu bawa anak kott..haha,...time nk msok wyg berebut2..huh,xsangka..akhirnya kami dapat masuk jugak sbbnya abg aku menyelit2kan diri..nsib leh ikot..haha..ampa nk tau??? hilang letih dok dalam tuh..tapi lapaq still ada la...mana xnya dah la aku duduk sblh pak cik tua makan popcorn...cucap2 mulut dia mengunyah keragupan jagung tuh...bau jgn doh kata la...tusuk2 hidung aku nihh....ok bau 2 xpa..last2 kt perhujung cte 2..ada something smell bad kt pak cik 2...errrr jenuh tahan hidung nih...ok xpa Avengers punya hal...apa2 mmg best...rugi kalau yg belom tgok lagi..pas abeh movie 2,kami cdg mmg nk blek..tapi tanya2 kawan abg aku nk makan ka??ps2 dia cakap xkesah..kak aku x sedap hati la..jom la kita p makan..(dlm hati huuraayy..dpt makan jugak perot aku..haha). kami makan char keow teow kt pematang pauh 2...ok done..malas nk cte sal makan..perot lapaq kang..(bajet).

Hampir kol 2 gak la kami smpi umah...ps2 dah cte best lagi...hahaha.. kami sampi umah,buka2 pintu mmg comfirm lampu oren la menyala..tandanya mak pak ak nk tdoq la..yg belomnya adek pompuan aku nie...ingatkan dok cbok bt koje..rupa2nya dok menagis sowq2...sbb lappy kak ak jadi tulisan cina..n mcm2 la.. 2 la dia 2 mmg suka download,last2 jadi cmnie...takot sgt dgn kak aku la 2..smpi menagis2 sedu2 g..haha..kelakar kottt.... hmpir 30 minit gak la,kak ak belek lappy dia..mata mmg letih tapi nie dok syok lagi..mesti ampa fikir dah abeh story- mory aku nie...sowie beb.. salah.aku dgn kak ak dok mengelekek gelak sal movie 2 la.....haha..susah gak la nk stop...last2 xsedaq dh terpejam...ok done.





apa2 pown aku syok dan bahagia...hari tu,mata aku nihh keja nampak mamat encem2 ja...pelik kot...selalu nmpak jugak tapi x byk macam hari nie...huhhh..nasib iman kuat..yang aku geramnya,depa nih hanya tgok dri jauh ja...sedih kott...better next time depa nie senyum ka,at least aku balas..xpown tegur teros..aku bukan makan owq,paling kurang aku senyum and blah...hehe..apa2 pown thanks mamat encem,tenang hati aku melihat ampa semua...ttttuuuuudddiiiiiaaaaaaa!!!!!!!!! ikhlas mari..k r daa....

2 comments: